Czy jest ktoś w 2024 roku, kto nadal buduje półautomaty ZB 30? Chciałbym mieć jeden, ale nie mam wiedzy ani narzędzi, aby go samemu zbudować.
Wygląda na to, że części do Brena są bardziej obfite. Czy wiesz, jaka jest jakość wykonania Ice House Manufacturing? Czy istnieje ranking najlepszych producentów zestawów części do karabinu Bren?ZB30/ZB30J są bardzo podobne do konstrukcji Bren, z wyjątkiem tego, że konfiguracja iglicy jest nieco inna. Wiem, że Ice House Manufacturing produkuje Breny, więc to może być dobre miejsce, żeby zacząć.
Tylko na marginesie, największą rzeczą w konstrukcjach ZB jest znalezienie luf. Lufy ZB26/ZB30/ZB30J różnią się pod względem otworów gazowych i wycięć na wyciąg.
Obecne zestawy ZB30J, które są dostępne, nie mają luf, a ostatnia lufa ZB30J, jaką widziałem, została sprzedana za 2000+ $.
ZB30_Semi AutoCzy w 2024 roku jest ktoś, kto nadal buduje półautomaty ZB 30? Chciałbym mieć jeden, ale nie mam wiedzy ani narzędzi, aby zbudować go samemu.
Miałem zestawy części Bren MKI i MKII zmontowane jako półautomaty przez Seana Prasky'ego - Prasky Gunworks.Osobiście nie mogę nic powiedzieć o jakości Ice House, ale słyszałem dobre rzeczy. Lol, nie, nie ma systemu rankingowego.