Gunboards Forums banner
21 - 40 of 51 Posts
Ma również literę N z koroną po lewej stronie. Oznaczenie na pistolecie brzmi Waffenfabrik Walther Zella-Mehlis (Thur). 760539. Numer ten poprzedza pierwszy numer 770xxx na wykresie. Jestem tu nowy i nie wiem, co mam, ale próbuję to rozgryźć. Chyba nie ma żadnych oznaczeń policyjnych ani wojskowych.

Pudełko jest powojenne, '68 (1968) według daty próby na lufie wraz z tym, co wygląda na (trudno to zobaczyć na zdjęciu) powojenną niemiecką próbę na ramie przy numerze seryjnym, wszystko wskazuje na to, że Twój PPK został wyprodukowany pod koniec lat sześćdziesiątych. Walther przeniósł się do Ulm/Do po II wojnie światowej, ponieważ ich stara fabryka w Zella/Mathis znajdowała się w rosyjskiej strefie okupacyjnej. Mam jeden, który również został wyprodukowany w '68 roku z numerem seryjnym, który jest o 96 tys. numerów wcześniejszy. Przykro mi, ale pomijając rodzinną tradycję, nie ma możliwości, aby Twój pistolet był używany podczas II wojny światowej.

Image
To import Interarms z 1968 roku, posiadający ich orle uchwyty z informacjami importowymi. Były to ostatnie importy przed wejściem w życie GCA z 1968 roku. Mam jego dużego brata PP z tymi samymi orlimi uchwytami w kolorze czarnym.

Mam walther ppk sn# 796101 w kaburze bocznej napisanej przez przyjaciół. Tata został przywieziony 22 listopada 1945 r. Nazwa niemieckiego miasta, nad którym sprawował nadzór w stanie wojennym po wojnie. Wszelkie informacje byłyby pomocne.. trochę oksydy wytartej od przebywania w kaburze

Z posiadanych przeze mnie danych wynika, że PPK o numerze seryjnym 796101 został wyprodukowany pod koniec 1933 roku,

mam walther ppk sn# 796101 w kaburze bocznej napisanej przez tatę przyjaciół, został przywieziony 22 listopada 1945 roku, nazwa niemieckiego miasta, nad którym sprawował nadzór w stanie wojennym po wojnie
Wszelkie informacje byłyby pomocne... trochę oksydy wytartej od przebywania w kaburze
Spróbuj książki 'Axis Pistols' autorstwa Jana Stilla. Jest tam sekcja poświęcona PPK.

Cześć wszystkim, właśnie dostałem Walther PP o numerze seryjnym #109245P, nie mogę znaleźć o nim żadnych informacji, tylko, że może pochodzić z lat 40., ale myślę, że jest starszy niż to, czy ktoś może pomóc znaleźć datę lub wartość.
Spróbuj książki 'Axis Pistols' autorstwa Jana Stilla. Jest tam sekcja poświęcona PP.

Mój PPK z 1968 roku nie ma żadnych odniesień do importu Interarms, brakuje informacji na spodzie amerykańskich uchwytów z orłem, jak przedstawiono na zdjęciach dwóch innych plakatów. Musiał się zakraść przed niesławnym aktem ATF.
Image

Mam PPK, którą dostałem od mojego dziadka. Próbuję znaleźć jakieś informacje na jej temat. Ma numer seryjny 187443 W. Chciałbym uzyskać informacje o znakach probierczych, które mogę znaleźć, gdzie szukać i co one mogą oznaczać. Wszelka pomoc byłaby mile widziana.

Rzadki pistolet pan ma. Wyprodukowany w 1939 roku. Oryginalne oksydowanie, chwyt i magazynek. Sprawdź numer wewnątrz zamka. Powinien pasować do ostatnich trzech cyfr. Szkoda graffiti. PPK z sufiksem W są bardzo trudne do znalezienia.

Nie jestem pewien, czy oryginalny właściciel w Niemczech wygrawerował na nim swoje imię, czy żołnierz, za którego mój dziadek wymienił swój pistolet. Lubił ten mniejszy pistolet w pasie, gdy pełnił służbę w Niemczech pod koniec wojny. Przyniósł go w ten sposób. Wiem, że to obniża jego wartość. Ale myślę, że to część jego historii.

21 - 40 of 51 Posts