Czy istnieje jakieś odniesienie do wyszukiwania numerów seryjnych dla Walther PP i PPK od późnych lat 30. do 1945 roku?
Produkcja powojenna. Nie wiem daty.Mój PPK, który właśnie kupiłem, to A002756. Czy mógłbyś mi pomóc w roku produkcji?
Spójrz na tabelę w poście nr 19.Cześć.
Chciałbym poznać rok produkcji dla mojego numeru seryjnego PPK 760539
To import Interarms z 1968 roku, posiadający ich orle uchwyty z informacjami importowymi. Były to ostatnie importy przed wejściem w życie GCA z 1968 roku. Mam jego dużego brata PP z tymi samymi orlimi uchwytami w kolorze czarnym.Pudełko jest powojenne, '68 (1968) według daty próby na lufie wraz z tym, co wygląda na (trudno to zobaczyć na zdjęciu) powojenną niemiecką próbę na ramie przy numerze seryjnym, wszystko wskazuje na to, że Twój PPK został wyprodukowany pod koniec lat sześćdziesiątych. Walther przeniósł się do Ulm/Do po II wojnie światowej, ponieważ ich stara fabryka w Zella/Mathis znajdowała się w rosyjskiej strefie okupacyjnej. Mam jeden, który również został wyprodukowany w '68 roku z numerem seryjnym, który jest o 96 tys. numerów wcześniejszy. Przykro mi, ale pomijając rodzinną tradycję, nie ma możliwości, aby Twój pistolet był używany podczas II wojny światowej.
![]()
Spróbuj książki 'Axis Pistols' autorstwa Jana Stilla. Jest tam sekcja poświęcona PPK.mam walther ppk sn# 796101 w kaburze bocznej napisanej przez tatę przyjaciół, został przywieziony 22 listopada 1945 roku, nazwa niemieckiego miasta, nad którym sprawował nadzór w stanie wojennym po wojnie
Wszelkie informacje byłyby pomocne... trochę oksydy wytartej od przebywania w kaburze
Spróbuj książki 'Axis Pistols' autorstwa Jana Stilla. Jest tam sekcja poświęcona PP.Cześć wszystkim, właśnie dostałem Walther PP o numerze seryjnym #109245P, nie mogę znaleźć o nim żadnych informacji, tylko, że może pochodzić z lat 40., ale myślę, że jest starszy niż to, czy ktoś może pomóc znaleźć datę lub wartość.
Numery w środku również się zgadzają.Rzadki pistolet, który tam masz. Wyprodukowany w 1939 roku. Oryginalne oksydowanie, uchwyty i magazynek. Sprawdź numer wewnątrz zamka. Powinien pasować do ostatnich trzech cyfr. Szkoda graffiti. PPK z sufiksem W są bardzo trudne do znalezienia.