Witajcie wszyscy!
Dobrze czytacie, to zdecydowanie najlepsza metoda, jaką znalazłem, aby zamienić klipsy 6,5 mm/7,35 mm w klipsy 8 mm Mauser do naszych zapomnianych 8 mm Carcano!
Oto, czego będziesz potrzebować:
Części
Najpierw musisz zdobyć zwolnienie klipsa 6,5 mm/7,35 mm Carcano. Z jakiegoś powodu są one o wiele krótsze niż te do pistoletów 8 mm Mauser. Wymień tę część, a nie będziesz już miał problemów z uderzaniem rygla w tył klipsa. Zwolnienie klipsa na zdjęciu powyżej to 8 mm.
Modyfikacja klipsa
Poza tym po prostu oznaczyłem je białą farbą, aby odróżnić je od moich zwykłych klipsów Carcano. Chyba tylko dla mnie.
Wnioski
Mam nadzieję, że ten przewodnik pomoże niektórym z was z tajemnicą klipsa 8 mm Mauser Carcano! Naprawdę nie chciałem ciąć klipsa ani w żaden sposób psuć pistoletu, więc to jest to, co w końcu wymyśliłem. Zdałem sobie sprawę, że zwolnienie klipsa było inne w 8 mm Carcano, kiedy rozebrałem zarówno moje zwykłe, jak i 8 mm carcano i porównałem wszystko związane z częścią amunicji/klipsa pistoletu.
Dzięki za obejrzenie mojego przewodnika!
-Cody
Dobrze czytacie, to zdecydowanie najlepsza metoda, jaką znalazłem, aby zamienić klipsy 6,5 mm/7,35 mm w klipsy 8 mm Mauser do naszych zapomnianych 8 mm Carcano!
Oto, czego będziesz potrzebować:
Części
- Klipsy 6,5 mm/7,35 mm Carcano
- Zwykłe zwolnienie klipsa Carcano (8 mm są dłuższe).
- Szczypce płaskie
- Młotek
Najpierw musisz zdobyć zwolnienie klipsa 6,5 mm/7,35 mm Carcano. Z jakiegoś powodu są one o wiele krótsze niż te do pistoletów 8 mm Mauser. Wymień tę część, a nie będziesz już miał problemów z uderzaniem rygla w tył klipsa. Zwolnienie klipsa na zdjęciu powyżej to 8 mm.
Modyfikacja klipsa
- Po pierwsze, potrzebujesz oczywiście zwykłego klipsa 6,5 mm/7,35 mm Carcano
- Następnie weź szczypce i spłaszcz tylną krawędź klipsa po obu stronach.
- Następnie ostrożnie przyłóż nacisk szczypcami (ale nie za duży) do boków, gdzie znajduje się krawędź, która zatrzymuje mosiądz. Nie przesadzaj, w przeciwnym razie amunicja 8 mm będzie miała trudności z pozostaniem w klipsie.
- Na koniec ostrożnie spłaszcz resztę grzbietu młotkiem, tak aby cały grzbiet miał nowe wymiary. NIE spłaszczaj środkowej zakładki, ponieważ wtedy klips nie zostanie zatrzymany w pistolecie! (Opcjonalny krok, jeśli masz wystarczająco głębokie szczypce, jak przypuszczam).
- A teraz możesz cieszyć się nowo wyregulowanym klipsem 8 mm Mauser Carcano!
Poza tym po prostu oznaczyłem je białą farbą, aby odróżnić je od moich zwykłych klipsów Carcano. Chyba tylko dla mnie.
Wnioski
Mam nadzieję, że ten przewodnik pomoże niektórym z was z tajemnicą klipsa 8 mm Mauser Carcano! Naprawdę nie chciałem ciąć klipsa ani w żaden sposób psuć pistoletu, więc to jest to, co w końcu wymyśliłem. Zdałem sobie sprawę, że zwolnienie klipsa było inne w 8 mm Carcano, kiedy rozebrałem zarówno moje zwykłe, jak i 8 mm carcano i porównałem wszystko związane z częścią amunicji/klipsa pistoletu.
Dzięki za obejrzenie mojego przewodnika!
-Cody